BIZ activiteiten

Het bekendste plein van Nederland wordt dagelijks intensief gebruikt. En dat brengt veel extra aandachtspunten met zich mee waardoor aantrekkelijkheid van ons gebied belangrijk is.

Afval

De prullenbakken op de Dam functioneren nog niet naar behoren, daarom zet de BIZ zich in voor een schoner plein door inzet van een gluttonmachine. Tijdens de feestelijke aftrap om te vieren dat de BIZ Dam gaat samenwerken met Green Streets in 2020, was ook Micha Mos van dagelijks bestuur van Stadsdeel Centrum aanwezig.

Voorjaar

Elk jaar werkt de BIZ Dam samen met het Tulpfestival om het gebied te verfraaien. De Dam heeft een prachtig en divers aanbod van cultuur, horeca en entertainment. Wij spelen een actieve rol om dit aanbod te behouden. Daarom worden er diverse festiviteiten georganiseerd. De poppenkast op de Dam valt hier ook onder.

(Kerst)verlichting

De BIZ Dam plaatst al jaren wensdromen bij de ondernemers die dit willen. Bezoekers kunnen dan een wens in de bomen hangen. Dit is een groot succes. De nieuwe verlichting die de BIZ Dam heeft aangeschaft past helemaal in het koninklijke plaatje met het Koninklijk Paleis op de Dam. De kroonluchters sieren het plein en zorgen ook voor extra verlichting op donkere dagen wat het gevoel van veiligheid vergroot.

Wat betreft verlichting is de BIZ Dam de bemiddelaar tussen eigenaren/ ondernemers en de Gemeente Amsterdam met betrekking tot het illuminatieplan. Dit plan is ontwikkeld om de karakteristieken delen van een gebouw uit te lichten.