BIZ Dam

 

Ondernemersvereniging BIZ Dam is middels een positieve draagvlakmeting een BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) geworden sinds 1 januari 2017.

Waarom een BIZ?
Dit is de tweede periode voor de BIZ Dam. Zowel ondernemers als eigenaren op de Dam hebben een gemeenschappelijk belang bij het collectief verbeteren van het plein. 

Ook het intensieve gebruik van de Dam geeft vele punten van extra aandacht en zorg. En alle veranderingen die nog komen gaan, zoals de inrij-beperkende maatregelen en het fietsvrij houden van de Dam. Ook afval is een groot pijnpunt waar wij met de BIZ op inzetten door het inhuren van een gluttonmachine.

Met de nieuwe BIZ Dam slaan we de handen in een om in het gebied te investeren voor een mooi welkom aan iedereen.

In de afgelopen jaren hebben wij samen al veel bereikt op de Dam en er is een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid van veel ondernemers en eigenaren. De BIZ is actief op veel gebieden, en behartigd de gemeenschappelijke belangen van de ondernemers en eigenaren op het Plein.

Een beknopt overzicht van onze werkzaamheden:
Onze straatmanager is de schakel tussen alle ondernemers, de gemeente, hulpdiensten en is het collectieve aanspreekpunt voor de straat. Zij zorgt voor het bundelen van de krachten en streeft de gemeenschappelijke belangen na. Haar werkzaamheden zijn hier na te lezen.

  • We versterken het ondernemersklimaat door bijvoorbeeld het verzorgen van de sfeerverlichting rond de feestdagen.
  • We stimuleren het optimaliseren van de openbare ruimte door nadruk te leggen op schoon, heel en veilig middels verschillende projecten en pilots.
  • We informeren over ontwikkelingen op het plein zoals evenementen, demonstraties, calamiteiten, herinrichting en regelgeving.
  • We hebben een groot netwerk van interessante ondernemers waardoor krachtige samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan.
  • We hebben een deelname aan de ontwikkeling van de marketing en zichtbaarheid van het gebied.

Elk jaar maken we een activiteitenplan, goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering, hierin kunt u onze activiteiten nalezen. De BIZ Dam wordt bestuurd door vijf leden en ze worden ondersteund door de straatmanager. Dit is het bestuur:

Voorzitter
Richard Francke
Directeur Koninklijke Industrieele Groote Club
Dam 27

Penningmeester
Arne Heuwekemeijer
Directeur Anantara Collection Grand Hotel Krasnapolsky
Dam 9

Secretaris
Quinten Luykx
Directeur Madame Tussauds
Dam 20

Bestuurslid
Angelique Stolk
Managing Director Gassan Diamonds
Rokin 1-5

Straatmanager
Simmie de Vries
sdevries@bizdam.nl
0623680346